VELIKA ILUZIJA // 04S 118 EM
30:16
197
Reddit
Velika iluzija - Filmsko putovanje kroz vreme
Proslavljeni britanski pozorišni glumac koji je planetarnu filmsku slavu stekao kao ostareli roker u romantičnoj komediji "Zapravo ljubav" i ljigavi Dejvi Džons u pustolovnim "Piratima sa Kariba", najnoviju ulogu - urednika magazina "Lajf" ostvario je u filmu "Minamata" snimanom u Srbiji. U "Krupnom planu" Velike iluzije je harizmatični glumac Bil Naj.U ovoj epizodi govorimo o o najnovijoj šarenoj i blistavoj inkarnaciji dobro poznate satire građanske klase iz pera Džejn Ostin "Ema", u kojoj uz Anju Tejlor-Džoj glumi i ovonedeljna centralna figura "Velike iluzije" Bil Naj.
Pažnju posvećujemo trileru "Noćni portir" sa jednim od najperspektivnijih glumaca novog Holivuda Tajom Šeridanom.
Iz rakursa filmske kritičarke Kristine Đuković, o televijskoj seriji "Zašto žene ubijaju" koju je osmislio kreator "Očajnih domaćica."
Tema rubrike "Kontraplan" je dokumentarni film "5B" Pola Hegisa i Dena Krausa, posvećen grupi požrtvovanih medicinskih sestara i tehničara koji su 1980. otvorili prvo odeljenje protiv AIDS-a u bolnici u San Francisku.
"Premotavanje" nas vraća 50 godina u prošlost, kada je svetsku premijeru u uglednom programu Kanskog festivala "Nedelja kritike" imao debitantski crnotalasni film Gordana Mihića i Ljubiše Kozomore "Vrane".
Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović
Label and copyright: Radio televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Коментара
Потврди
Valentino - AI MAMI
2:34
1,5 мил
Valentino - AI MAMI
2:34
1,5 мил