VELIKA ILUZIJA // 04S 117 EM
32:01
222
Reddit
Velika iluzija - Raspoloženi za film
Demistifikacija gasterbajterskog života inicirana svojevrsim jubilejom - pedesetogodišnjicom odlaska gastarbajtera iz bivše socijalističke države u Austriju, ambivalentnost pojedinca emotivno rastrgnutog između srpskog zavičaja i tuđine, nivelisanje granice između dokumentarne i igrane forme i stvaranje svojevrsnog hibrida - akcenti su filma "Sumrak u Bečkom haustoru" koji je na 48. FEST -u dobio Politikinu nagradu "Milutin Čolić". U "Krupnom planu" Velike iluzije je nagrađeni reditelj Mladen Đorđević.Posle velikog uspeha s filmovima "Bračna priča" i "Irac", Netfliks nastavlja da pokazuje svoju moć plasirajući uzbudljive naslove. Neke od njih ste možda pogledali, a neki tek stižu na omiljenu platformu za gledanje filmova i serija. U ovoj epizodi "Velike iluzije" predstavljamo biografsku dramu "Serđo" o nepokolebljivom i harizmatičnom komesaru Ujedinjenih nacija za ljudska prava koji je boravio na mnogim trusnim, ratnim i poratnim područjima širom sveta.
Zahvaljujući Netfliksu, ovih dana smo u prilici da se uverimo u realne mogućnosti ponovnog oživljavanja podžanra romantičnih komedija, među kojima je svež primer Netfliksova britansko-italijanska koprodukcija "Ljubav-venčanje-ponovi".
Iz rakursa filmskog kritičara Dragana Jovićevića predstavljamo televizijsku seriju "Gospođa Amerika" sa Kejt Blančet u glavnoj ulozi.U "Premotavanju" obeležavamo 20 godina od svetske premijere remek-dela Vonga Kar-Vaija "Raspoloženi za ljubav" na 53. Kanskom festivalu.A "Kontraplanu" ove nedelje, sa Anisom Bonfo - rediteljkom dokumentarnog filma "Čudo od deteta" posvećenog traganju za identitetom kreativnog direktora modnog brenda Balmain - Olivjea Rustena.
Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Jovana Filipović, Svetlana Perović
Label and copyright: Radio televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Коментара
Потврди
Pop Cira i Pop Spira 1/3
1:05:53
64 хиљ.
JEDEMO NA TRAFICI 24H
20:21
134 хиљ.