VELIKA ILUZIJA // 04S 124 EM
30:30
119
Reddit
Velika iluzija - Povratak bioskopu
Beograd i Srbija su u poslednjoj deceniji izuzetno atraktivna destinacija za filmsku produkciju. O tome svedoči otvaranje novog studija za proizvodnju kratkih, animiranih, veb i striming formi. U "Krupnom planu" Velike iluzije tim povodom - glumac i producent Miloš Biković i poznati italijansko-kanadski producent sa Holivudskim iskustvom Andrea Jervolino.Posle više od 3 meseca pauze, bioskopi u Srbiji 1. jula otvoraju vrata za filmofile. Među naslovima koji će se naći na repertoaru je naučno-fantastični akcioni film "Bloodshot" sa Vinom Dizelom.
Američki bioskopi startuju sredinom jula, sa dugo očekivanom premijerom špijunskog trilera Kristofera Nolana u kome glavne uloge tumače Džon Dejvid Vašington i Robert Patinson.Predstavljamo devet srpskih dokumentarnih filmova iz dobra Kraljevine Jugoslavije iz ugla upravnika Arhiva Jugoslovenske kinoteke Aleksandra Erdeljanovića.
"Velika iluzija" pažnju posvećuje velikim jubilejima. U "Premotavanju" slavimo 70 godina raskošne karijere simbola italijanske kinematografije, poslednje dive za "pravljenje snova" - Sofije Loren.
U rubrici "Kontraplan" obeležavamo pola veka od smrti rok legende Dženis Džoplin kojoj je rediteljka Ejmi Berg posvetila dokumentarac "Dženis: mala tužna devojka".
Autor i urednik: Sandra Perović
Saradnici: Jelena Carević, Zoran Janković
Realizacija: Miloš Ačanski, Svetlana Perović
Label and copyright: Radio televizija Srbije

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

Коментара
Потврди
Jugoslavia film
1:39:27
167 хиљ.